
بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ در سال ۲۰۲۰
دیجیتال مارکتینگ یعنی بازاریابی با ابزارهای دیجیتال؛ همین تعریف ساده به خوبی اهمیت بلد بودن ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را نشان میدهد.
نصف تخصص دیجیتال مارکتینگ مساوی با یادگیری ابزارهای آن است. هرچند که برای هر بخش از بازارابی دیجیتال ابزارهای متنوع و زیادی وجود دارد اما فقط تعداد کمی از آنها پرکاربرد و مهم هستند.
در این مقاله میخواهیم به صورت فهرستوار بهترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ را معرفی کنیم.
این ابزارها را در ۱۲ گروه موضوعی دستهبندی کردیم؛ پس بدون هیچ حرف اضافهای برویم سراغ این ابزارها.
۱. بهترین ابزارهای سئو (SEO)
بخش بزرگی از کار دیجیتال مارکترها جذب مشتری از طریق موتورهای جستجو به ویژه گوگل است. ابزارهایی که در این بخش معرفی کردیم مهمترین موارد در سئو و بهینهسازی سایت هستند.
پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین ابزارهای سئو را از دست ندهید.
گوگل سرچ کنسول
سرچ کنسول ابزاری است که حضور وبسایتها در نتایج جستجوی گوگل را رصد و عیبیابی میکند. با سرچ کنسول میتوانید ببینید کاربران با جستجوی چه کلیدواژههایی به سایت شما وارد میشوند، رتبه صفحات شما در نتایج جستجو چطور است و در کل وبسایت شما از نظر گوگل در وضعیت مناسبی هست یا نه.
در مقاله «آشنایی با سرچ کنسول» این ابزار را به صورت کامل معرفی کردیم.
- آدرس: search.google.com/search-console
- هزینه: رایگان
ماز (MOZ)
ماز مجموعهای از خدمات رایگان و غیررایگان برای سئو و تحلیل رقبا است. با ابزارهای رایگان ماز میتوانید برخی کارها مثل تحقیق کلیدواژه، بررسی بکلینکها و ... انجام دهید. خدمات اصلی و قدرتمند ماز در حالت غیررایگان (MOZ Pro) ارائه میشود.
- آدرس: moz.com
- هزینه: بعضی خدمات رایگان هستند و سرویس Pro از ۹۹ دلار ماهانه شروع میشود.
Semrush
سمراش (Semrush) رقیب پلتفرم ماز است که معرفی کردیم. این پلتفرم هم مجموعهای از ابزارهای تحلیل سئو، بکلینک، دامنه، شبکههای اجتماعی و ... است.
- آدرس: semrush.com
- هزینه: بعد از عضویت، بخشی از خدمات در پلتفرم رایگان هستند اما برای اطلاعات بیشتر باید هزینه پرداخت کنید که از ۹۹ دلار ماهانه شروع میشود.
ahref
سومین پلتفرم خدمات سئو با امکانات تحلیل و بررسی ahref است. مثل دو رقیب قبلی، رقبا و سئو سایتتان را از جنبههای مختلف بررسی تحلی میکند.
- آدرس: ahrefs.com
- هزینه: از ۹۹ دلار ماهانه
Screaming Frog SEO Spider
نرمافزار SEO Spider برای بررسی لینکهای داخلی و خارجی وبسایت و همینطور بررسی ساختار ارتباطی صفحات استفاده میشود.
- آدرس: screamingfrog.co.uk
- هزینه: نسخه رایگان دارد که امکانات آن محدود است. نسخه کامل لایسنس سالانه ۱۴۹ پوند هزینه دارد.
Yoast SEO افزونه
افزونه یوست مخصوص سیستم مدیریت محتوای وردپرس است و هر صفحه را از نظر کلیدواژه، لینکهای داخلی یا خارجی و رعایت نکات سئو بررسی میکند.
- آدرس: yoast.com
- هزینه: در نسخه رایگان امکانات اولیه و ضروری قابل استفاده است. هزینه نسخه غیررایگان ۱۹۹ دلار در سال است.
Lighthouse
ابزار Lighthouse به کارشناسان سئو، وبمسترها و طراحان وبسایت کمک میکند تا عملکرد وبسایت را بسنجند و ایرادات احتمالی را رفع کنند. در مقاله «Google Lighthouse چیست» کامل درباره این ابزار و نحوه استفاده از آن توضیح دادیم.
- آدرس: از طریق مرورگر کروم یا افزونه قابل نصب در دسترس است.
- هزینه: رایگان
ابزار تست اسکیما
کدهای اسکیما کدهایی برای نشانهگذاری صفحات با هدف درک شدن توسط موتورهای جستجو و نمایش محتوا در قالبهای خاص است. مثلاً با کد اسکیما به گوگل میگویید این مقاله درباره ابزارهای دیجیتال مارکتینگ است. گوگل هم با این کد میفهمد این یک راهنما در حوزه بازاریابی است.
وقتی از این کدها استفاده کردید، باید مطمئن شوید که از نظر گوگل قابل شناسایی است. اگر کدها درست جاگذاری نشده باشند یعنی گوگل هم نمیتواند آن را تشخیص دهد. به همین دلیل گوگل ابزاری را برای تست اسکیما ساخته است.
- آدرس: search.google.com/structured-data/testing-tool
- هزینه: رایگان
mobile friendly test
بعد از بهروزرسانی الگوریتم Mobile First Index در موتور جستجوی گوگل، گوگل به وبسایتهای سازگار با صفحات موبایل رتبه بالاتری داد. بهینهسازی وب برای موبایل راهکارهای متنوعی مثل ریسپانسیو کردن دارد. برای اطمینان از این که وبسایت شما از نظر گوگل برای موبایلها مناسب است، میتوانید از ابزار mobile friendly test استفاده کنید. کافی است آدرس صفحه دلخواه را وارد کنید و بعد از تست ایرادهای احتمالی را برطرف کنید.
- آدرس: search.google.com/test/mobile-friendly
- هزینه: رایگان
ابزار ساخت لینک UTM
بهترین روش برای این که لینکهای خود را رصد کنید، تعداد کلیکها، منبع کلیک و نوع لینک را بدانید، استفاده از لینکهای یو تی ام است. این لینکها علاوه بر آدرس معمولی، اطلاعاتی اضافی دارند که در ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس قابل شناسایی است.
برای ساخت لینک یو تی ام باید پارامترهایی را به انتهای آدرس اضافه کنید. هرچند به صورت دستی هم این کار امکانپذیر است اما با یک ابزار ساده میتوانید خیلی سریعتر و با کمترین خطا این کار را انجام دهید.
۲. ابزارهای ایمیل مارکتینگ
ارسال خبرنامه یکی از بهترین راههای ارتباط و حفظ مشتریان است. به جز خبرنامه، پشتیبانی و ارسال پیام خودکار برای خریدها یا سفارشها یکی از دغدغههای همیشگی صاحبان وبسایتها است. سرویسهای ارسال ایمیل تمام این کارها را بدون کدنویسی و به سادهترین شکل ممکن انجام میدهند.
متاسفانه بعضی از سرویسهای ارسال ایمیل انبوه کسبوکارهای ایرانی را تحریم کردهاند. سرویسدهندههای تحریم کننده به دامنههای ir خدمات نمیدهند یا ثبتنام ایرانیان را غیرممکن کردهاند. برای بعضی سرویسها راههای دور زدن وجود دارد و بعضی به محض این که مشخص شود از داخل ایران از خدماتشان استفاده میکنید، سرویس شما را لغو میکنند.
ابزارهای ایمیل مارکتینگ که در ادامه معرفی کردیم در ایران قابل استفاده هستند.
میل چیمپ (mailchimp)
سرویس میل چیمپ روزانه حدود یک میلیارد ایمیل ارسال میکند. همین عدد نشان میدهد خدمات آن کامل و عالی است. با میل چیمپ میتوانید خبرنامههای هدفمند و زمانبندی شده برای مشتریان ارسال کنید. همچنین امکانات تبلیغ هوشمند، تست و رفتارسنجی کاربران در این سرویس فراهم است.
- آدرس: mailchimp.com
- هزینه: تا ۲ هزار مخاطب و ۱۰ هزار ایمیل ماهانه رایگان است. پلنهای غیررایگان با امکانات بیشتر از ۱۰ دلار ماهانه شروع میشود.
MailerLite
سرویس میلرلایت قبلاً نمایندهای در ایران داشت اما در حال حاضر ارتباطی با این نمایندگی ندارد. با میلرلایت میتوانید ایمیلهای اتوماسیون، خبرنامه یا پرسشنامه طراحی کنید.
- آدرس: mailerlite.com
- هزینه: تا هزار مخاطب و ارسال ۱۲ هزار ایمیل در ماه رایگان است. خدمات بیشتر به صورت غیررایگان از ۱۰ دلار ماهانه شروع میشود.
Sender
سرویس سندر امکانات محدودی دارد اما بعد از سختگیری سرویسهای دیگر و تحریمها، به یک گزینه محبوب در ایران تبدیل شده است.
- آدرس: sender.net
- هزینه: تا ۲۵۰۰ مخاطب و ۱۵ هزار ایمیل در ماه رایگان است. پلنهای قویتر از ۹ دلار ماهانه شروع میشود.
نجوا
نجوا یک سرویس ایرانی ارسال ایمیل انبوه و پوش نوتیفیکیشن است. نجوا رابط کاربری خوب، امکان تست A/B، زمانبندی ارسال و دستهبندی کاربران دارد.
- آدرس: najva.com
- هزینه: پنل پایه این سرویس با امکان ارسال ۳ هزار ایمیل در ماه رایگان است. پلنهای قیمت بالاتر از ۴۵۰ هزار تومان در ماه شروع میشود.
پاکت
یکی دیگر از سرویسهای ایرانی ارسال ایمیل پاکت است که امکاناتی مثل امکان A/B تست، قالبهای آماده، اتوماسیون بازاریابی و دستهبندی مخاطبان دارد.
- آدرس: pakat.net
- هزینه: از ۲۰۰ هزار تومان در ماه شروع میشود.
۳. ابزارهای تحلیل وبسایت و بازدیدکنندهها
بدون اغراق مهمترین گروه ابزارهای دیجیتال مارکتینگ، ابزارهای تحلیل دیجیتال است. در تحلیل وبسایتها و هر نوع بستر دیگر دنبال این هستیم که بدانیم کارهایی که الان انجام میدهیم در جهت دستیابی به اهدف تعیین شده است یا نه. ابزارهای تحلیل را در دو گروه ابزارهای مخصوص وبسایت و ابزارهای مخصوص شبکههای اجتماعی معرفی کردیم.
Google Analytics
گوگل آنالیتیکس یا همان آنالیز مهمترین ابزار دیجیتال مارکتینگ است که هر وبمستری باید بلد باشد.
با این ابزار میتوانید رفتار کاربران در وبسایت، بازدیدها، میزان ورودی از منابع مختلف، کمپینهای تبلیغاتی، موقعیت جغرافیایی و خلاصه هرچیزی که مربوط به تحلیل و رصد کاربران خود نیاز دارید را به دست آورید.
برای شروع یادگیری میتوانید از مقاله «راهنمای کامل استفاده از گوگل آنالیتیکس برای افراد مبتدی» شروع کنید.
- آدرس: analytics.google.com/analytics/web
- هزینه: سرویس آنالیتیکس رایگان است اما برای وبسایتهای بزرگ که خدماتی فراتر از سرویس معمولی نیاز دارند Analytics 360 معرفی شده که هزینه ۱۵۰ هزار دلار در سال دارد. البته برای اغلب وبسایتها سرویس رایگان امکاناتی فراتر از نیاز دارد.
گوگل تگ منیجر
گوگل آنالیتیکس بدون تگ منیجر کاربرد زیادی ندارد. آنالیتیکس به تنهایی نمیتواند آمار تمام اتفاقاتی که در وبسایت میافتد و جزئیات رفتار کاربران را ثبت و گزارش کند.
اینجاست که تگ منیجر به عنوان یک واسطه بین سایت و آنالیتیکس وارد میشود. با ایجاد تگهای مختلف در این سرویس میتوانید اطلاعات کوچکترین اتفاق مثل کلیک روی دکمه را به آنالیتیکس بفرستید.
- آدرس: tagmanager.google.com
- هزینه: رایگان
hotjar
هاتجر ابزاری ساده برای رصد و درک رفتار کاربران است. با هاتجر میتوانید بخشهای پرکلیک در هر صفحه، حرکات موس و میزان اسکرول کاربران را زیر نظر بگیرید.
به علاوه، میتوانید با تنظیم قیف فروش خود ببینید کاربران در چه بخشهایی، از خرید منصرف میشوند.
- آدرس: hotjar.com
- هزینه: برای وبسایتهای شخصی و حداکثر بازدید ۲۰۰ هزار در روز رایگان است. پلنهای بالاتر از ۲۹ دلار در ماه شروع میشود.
Alexa
الکسا با سیستم رتبهبندی وبسایتها مشهور شد اما الکسای فعلی یک سرویس تحلیل بازدید وبسایت و تحلیل رقبا است. درباره الکسا و چگونگی عملکردش در مقاله «راهنمای رتبهبندی الکسا» کامل توضیح دادیم.
- آدرس: alexa.com
- هزینه: فقط چک کردن رتبه و دریافت اطلاعات محدود درباره رقبا و بازدید هر وبسایت رایگان است. قیمت بقیه پلنها بستگی به خدمات درخواستی دارد.
similarweb
سیمیلاروب ابزاری مشابه الکسا برای تحلیل بازدید و میزان رقابت وبسایت است. بدون عضویت در آن میتوانید اطلاعات مختصری درباره آمار جستجو، منابع ورودی کاربران، رقبا و کلیدواژههایی که کاربران را به وبسایت شما میرساند پیدا کنید.
similarweb یک رتبهبندی مشابه الکسا هم دارد که البته دقت آن از الکسا کمتر است.
- آدرس: similarweb.com
- هزینه: در عضویت رایگان به مدت سه ماه میتوانید آمار بازید وبسایت را رصد کنید. عضویتهای غیررایگان با توجه به خدمات درخواستی قیمتهای متنوعی دارد.
۴. ابزارهای مدیریت و تحلیل شبکههای اجتماعی
وقتی بخواهید چندین شبکه اجتماعی را همزمان مدیریت کنید کارتان خیلی سخت میشود.
ابزارهای مدیریت شبکههای اجتماعی دقیقاً با همین هدف ساخته شدند تا به راحتی بتوانید چندین پروفایل را در شبکههای اجتماعی مختلف همزمان مدیریت کنید. بعضی از این سرویسها امکان تولید محتوای سریع هم دارند و بعضی فقط ابزاری برای آمارگیری و تحلیل پیشرفته هستند.
حتما بخوانید: شناسایی محیط کسب و کار با تحلیل PESTEL
ابزارهای دیجیتال مارکتینگ در حوزه شبکههای اجتماعی برای هر پلتفرم بسیار متنوع هستند. در ایران با توجه به این که اینستاگرام محبوبیت بیشتری دارد، بیشتر ابزارهای مرتبط با اینستاگرام استفاده میشوند.
socialblade
فرض کنید میخواهید به یک اینفلوئنسر اینستاگرامی پول بدهید تا برای شما تبلیغ کند؛ از طرفی میدانید که اضافه کردن فالوورهای فیک و لایک غیرواقعی امکانپذیر است. بهترین راه بررسی شبکههای اجتماعی خودتان یا هر فرد دیگر، داشتن آمار بلند مدت و سنجش شاخصهای پیشرفت است.
سرویسهایی مثل socialblade این کار را به خوبی انجام میدهند. socialblade آمار یوتیوب، اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و ... را پوشش میدهد.
- آدرس: socialblade.com
- هزینه: اطلاعات اولیه و محدود رایگان است. پلنهای غیررایگان از ۴ دلار ماهانه شروع می شود.
Ninjalitics
Ninjalitics ابزاری دیگر است که برای رصد و آمارگیری اینستاگرام استفاده میشود. در نسخه رایگان میتوانید اطلاعاتی از تغییر تعداد فالوورها، نرخ تعامل (Engagement) و ... را بررسی کنید.
- آدرس: ninjalitics.com
- هزینه: اطلاعات اولیه برای اینستاگرام رایگان است. قیمت پلنهای کاملتر مشخص نیست.
hootsuite
هوتسوییت از قویترین ابزارهای دیجیتال مارکتینگ در حوزه شبکههای احتماعی است. با این ابزار میتوانید شبکههای اجتماعی خود در اینستاگرام، پینترست، توییتر، فیسبوک، لینکدین و یوتیوب را به صورت همزمان مدیریت کنید. هدف اصلی هوتسوییت خودکارسازی پستگذاری، مانیتورینگ و افزایش بازدهی است. پلتفرمهای قابل اتصال و کارهایی که میتوانید با هوت سوییت انجام دهید بسیار متنوع است.
- آدرس: hootsuite.com
- هزینه: بسته به خدمات موردنیاز متغیر است.
Buffer
بافر هم مثل هوت سوییت خدمات مدیریت شبکههای اجتماعی ارائه میکند. بافر از نظر خدمات مشابه هوتسوییت است.
- آدرس: buffer.com
- هزینه: وابسته به خدمات موردنیاز متغیر است.
نوینهاب
نوینهاب رقیب ایرانی سرویسهای خارجی مدیریت شبکههای اجتماعی است. پلتفرم نوینهاب به شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای مختلفی مثل اینستاگرام، تلگرام، توییتر، یوتیوب، پیامرسان بله، گپ و ... متصل میشود. میتوانید پستهای خود را زمانبندی کنید و آمار پیشرفت هرکدام را زیر نظر بگیرید.
- آدرس: novinhub.com
- هزینه: از ۴۹ هزار تومان ماهانه شروع میشود.
Facebook Creator Studio
فیسبوک که مالک شبکه اجتماعی پرطرفدار اینستاگرام است برای برطرف کردن نیاز کاربران اینستاگرام یک سرویس زمانبندی و مدیریت دارد. Creator Studio داشبوردی ساده دارد و به راحتی میتوانید پستهای اینستاگرام خود را برای انتشار زمانبندی کنید. آمارهای کاربردی اینستاگرام هم از همین سرویس قابل استفاده است.
- آدرس: business.facebook.com/creatorstudio
- هزینه: رایگان
۵. ابزارهای تست سرعت وبسایت
هرچه سایت شما سریعتر باشد، کاربران راحتتر از آن استفاده میکنند. گوگل هم که همیشه طرفدار تجربه کاربری بهتر است به سایتهای سریعتر رتبه بهتری میدهد.
حالا چطور سرعت سایت را بررسی کنیم؟ از کجا بفهمیم عامل اصلی کند بودن سایت چیست؟
سه ابزاری که اینجا معرفی کردیم از بهترینها و دقیقترین ابزارهای سنجش سرعت سایت هستند. پیشنهاد میکنیم قبل از استفاده از این ابزارها حتماً مقاله سرعت سایت را در وبلاگ ما بخوانید.
Gtmetrix
یکی از معروفترین ابزارهای سنجش سرعت سایت جیتیمتریکس است. با جیتیمتریکس میتوانید گزارش کاملی از بارگذاری بخشهای مختلف هر صفحه از وبسایت و عملکرد کل وبسایت مشاهده کنید. در نسخه رایگان میتوانید تا ۲۰ بار در روز درخواست گزارش سرعت وبسایت کنید.
- آدرس: gtmetrix
- هزینه: در حالت رایگان میتوانید تا ۳ وبسایت را به پروفایل خود اضافه کنید و مرتب بررسی کنید. امکانات کاملتر از ۱۵ دلار ماهانه شروع میشود.
Pingdom
پینگدام ابزاری مشابه gtmetrix است اما تعداد سرورهای کمتری دارد و گزارش آن سادهتر است.
- آدرس: tools.pingdom.com
- هزینه: رایگان
Pagespeed insights
ابزار pagespeed insights توسط گوگل برای بررسی تجربه کاربری وبسایتها معرفی شده است. این ابزار شاخصهای مختلفی را در نظر میگیرد که بیشترشان روی سرعت و روند بارگذاری سایت متمرکز هستند.
- آدرس: developers.google.com/speed/pagespeed/insights
- هزینه: رایگان
0 نظر